Saturday, June 9, 2007

Ο Τσιπιρίπο!




Το blog είναι αφιερωμένο σε όσους υπήρξαν κάποτε παιδιά και έχουν γεννηθεί πριν την δεκαετία του 1970. Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε διαβάζοντας τα αγαπημένα μας περιοδικά αναγνώσματα/σειρές, όπως ο "Μικρός Σερίφης" "Μικρός Καουμπόυ","Μικρός Αρχηγός", ο "Μικρός Ήρωας" ο "Γκαούρ Ταρζάν" κ.α.

Ο "Τσιπιρίπο" ήταν το παραπαίδι του θρυλικού ελληνόπουλου Τζίμ Άνταμς (η Δημήτρη Αδαμόπουλου), του ατρόμητου Σερίφη του Τέξας από τον "Μικρό Σερίφη". Το Ινδιανάκι με την μεγάλη καρδιά και το απέραντο θάρρος. Ο Ιχνηλάτης που διάβαζε τα ίχνη των κακούργων όπως άλλοι διαβάζουν... ανοιχτά βιβλία.
Τα άλλα μέλη της ομάδας ήταν η κοπέλα του Τζίμ Άνταμς, η Ντιάνα Μόρισον και το θρυλικό Μεξικανάκι με τα μεγάλα δόντια, Πεπίτο Γκονζάλες μαζί με το γαϊδουράκι του τον Πελεγκρίνο! Ο Πεπίτο ήταν ο θρυλικός γκαφατζής, που έτρωγε χυλό και είχε μανία να συλλαμβάνει κακούργους. Προερχόταν απο την Τσιουάουα του Μεξικού. Η Ντιάνα ήταν πλατωνικά ερωτευμένη με τον αρχηγό Τζίμ, αλλά αυτός είχε το μυαλό του στο κυνήγι των κακοποιών και την εφαρμογή του νόμου με το...επτάσφαιρο πιστόλι του.

Στη δική μας παρέα των Άνω Ποροίων, τον ρόλο του Τσιπιρίπο είχε επάξια, ο Νίκος, σήμερα ευτυχισμένος παππούς και πιο γνωστός με την επωνυμία "Δράκος". Αν ποτέ επισκεφτείτε τα Άνω Πορόια, θα τον βρείτε σίγουρα σε κάποιο από τα Café Bar: Lava και Cinema.

Τσιπιρίπο λοιπόν...Ιχνιλάτης των χαμένων ονείρων μας αλλά και της μνήμης των παιδικών μας χρόνων στα Άνω Πορόια του νομού Σερρρών.


Technorati Blog Finder

12 comments:

Anonymous said...

Είμαι Ανωποροιότης που μένω Αθήνα μπήκα τυχαία φίλε Τσιπιρίπο να χαιρόμαστε το χωριό μας.

Anonymous said...

Να περνάς καλά στην Αθήνα και να μην ξεχνάς και το όμορφο χωριό μας.
Νασαι καλά.

Anonymous said...

Φίλε Τσιπιρίπο γειά σου από την Αθήνα.
Το site είναι πολύ καλό το βρήκα τυχαία και χάρηκα για το χωριό μου πού δεν ξεχνώ,συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά,χαιρετισμούς στον "motor" :-))

AATON said...

Είμαι απο Πλατανάκια, νομίζω σε ξέρω (βλέποντάς σε στην φωτο) κάποτε τραγούδησα στο χωριό σου στην πλατεία, στην Όαση και στην γιορτή της Παναγίας.
Η πλάκα είναι πως, αν και Πλατανακιώτης, τα χαρτιά μου γράφουν "Γεννηθείς εις Άνω Πορρόϊα Σερρών".
Το άφησα έτσι, μ' αρέσει.
Τώρα βρίσκομαι εδώ και 2 χρόνια στον Καναδά, Τορόντο, και εντελώς τυχαία σε βρήκα και είπα να σε διαβάσω.
Χαιρετίσματα στα χωριά μας φίλε μου, είναι απο τα ομορφότερα της Ελλάδας για όσους τα γνωρίσανε.
Νίκος "Ράμμος" Καπαλίδης

Anonymous said...

@ Γειά σου και σε εσένα αδερφέ. Να περνάς καλά εκεί που είσαι και να κρατάς μέσα σου πάντα την ομορφιά του ...Μπέλλες και των χωριών μας.

Anonymous said...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΣΙΠΙΡΙΠΟ! ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ (ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ),ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ. ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙΦΗ, ΜΕ ΤΖΙΜ ΑΝΤΑΜΣ, ΤΣΙΠΙΡΙΠΟ ΚΤΛ. ΜΠΡΑΒΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Σ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ CLUB ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΧΑΟΥ.

tsipiripo&co said...

@Anonymous:Περιμένουμε link με το Club του Μικρού Σερίφη.
Νάσαι καλά

Anonymous said...

Φίλε, Τσιπιρίπο, αν θέλεις πληροφορίες για το club των φίλων του Μικρού Σερίφη, μπορείς να επικοινωνήσεις και μαζί μου στο mail pplaf@vodafone.net.gr. (Αν δεν επιτρέπεται η δημοσίευση του e-mail, διέγραψέ το, απλά δεν ήξερα πως αλλιώς να επικοινωνήσω μαζί σου). Ελπίζω να τα πούμε σύντομα...

Anonymous said...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΥΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ....ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.

tide zk said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

εγω σε γνωρισα το πσκ που περασε σα δρακο και νομιζω οτι λιγα ειπαμε, πολλα καταλαβαμε..ετσι τουλαχιστον μου πες αμεσως μολις με κοζαρες στο μαγαζι σου!!
στην επομενη επισκεψη μου στη λαβα, θα φροντισω να χω τις απαιτουμενες δυναμεις για να σε ακολουθησω, εαν ακομη ισχυει η προσκληση σου για πραγματικα νυχτοπερπατηματα, αφου δε μπορω να σε βλεπω με καφε στις 3 το πρωι!! χαιρετισματα στο μεγιστο αδελφο σου αλεξανδρο και στο σοφακι που τοσο συμπαθησαμε!!

ΥΓ. ελπιζω να καταλαβες ποιος ειμαι..

γιαννης φροσινος

Anonymous said...

👍👍